Churros

Zelf Churros maken

Ben je onlangs naar Spanje op vakantie geweest en heb je toen kennis mogen maken met Churros? Dan kunnen wij begrijpen dat je deze lekkernij ook in je eigen Hollandse keuken zou willen maken. Serveer de Churros met gesmolten chocolade en het smullen kan beginnen.

Totale duur bereiding Churros: 20 minuten

Wat heb je nodig?

  • 125 gram bloem (wit)
  • 250 milliliter water
  • Halve theelepel zout
  • 100 gram basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Spuitzak

 

Hoe maak je Churros?

De bereiding van Churros zullen wij in drie simpele stappen uitleggen.

  1. In een steelpan meng je het water, suiker, zout en de twee eetlepels plantaardige olie. Vervolgens breng je dit op middelhoog vuur aan de kook. Daarna meng je de 125 gr bloem door het water en blijven roeren tot het mengsel stevig aan elkaar plakt.
  2. Verwarm de olie in de frituurpan tot 190 graden. Mocht je geen frituurpan in huis hebben dan kan je ook een grote pan gebruiken en het olie aan de kook brengen. Het mengsel stop je in een spuitzaak en je maakt reepjes van het deeg. Vervolgens bak je de reepjes in de olie, totdat het deeg goudbruin is.
  3. Gedurende de tijd dat de reepjes in de olie liggen, meng je de basterdsuiker met kaneel. De warme deegstaven uit de frituurpan rol je vervolgens door het mengsel van suiker en kaneel en de Churros is klaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>