thaise visballetjes

Thaise visballetjes maken

Oosterse snacks zijn gewild op verjaardagen en feestdagen. Natuurlijk is het simpel om de hapjes bij de plaatselijke Thai te halen, maar het is veel leuker om de Thaise visballetjes zelf te maken aan de hand van dit recept!

 

Wat heb je nodig?

  • 450 gram kabeljauwfilet
  • 2 rode pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 centimeter verse gemberwortel
  • 1,5 theelepel serehpoeder
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 ei
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 1 eetlepel maizena
  • Frituurolie

Hoe maak je Thaise visballetjes?

  1. Als eerste snijd je de kabeljauw in stukjes. Daarna was je de pepers, halveer je ze en verwijder je de zaadjes uit de peper.
  2. Je pelt de knoflook en snijdt die in stukjes. Vervolgens schil je de gemberwortel.
  3. Pureer de pepers, knoflook, gember, serehpoeder en vissaus in de keukenmachine.Voeg de kabeljauw toe en pureer deze fijn.
  4. Meng het ei, de geraspte kokos en de maizena erdoor, zodat er een samenhangende massa ontstaat.Breng het vismengsel tot slot op smaak met zout.
  5. Verhit de frituurolie tot ongeveer 170 °C en met natte handpalmen maak je 30 Thaise visballetjes met een doorsnede van circa 3 centimeter. Die laat je gaar en goudbruin frituren. Laat de balletjes uitlekken.

 

Proeven: Dit recept valt ook te proeven bij Bouvigne Paradijs. Wilt u meer recepten proberen? Dan kan je deze vinden op vindallerecepten.nl.