frikandelll

Frikandel zelf maken

Houdt jij ook zo van die donkere lange staaf genaamd frikandel? En heb je altijd al eens willen weten hoe je de frikandel nu eigenlijk maakt? Dan vind je hier het recept. Een frikandel zelf maken is ideaal wanneer je in het buitenland woont en ze nergens frikadellen verkopen. Maar het is ook erg leuk om te maken als je zoon of dochter een kinderfeestje geeft en je serveert alleen maar zelfgemaakte snacks. Benieuwd of de kids het door zullen hebben.

Totale duur bereiding frikadellen: 30 minuten

Wat heb je nodig?

  • 500 gram zeer fijn gemalen rundergehakt.
  • 1 theelepel zout
  • Mespunt peper
  • Mespunt piment
  • Mespunt nootmuskaat
  • 75 gram slagroom
  • Keukenmachine
  • Pan heet water
  • Buisman

Hoe maak je een frikandel?

De bereiding van een frikandel wordt hieronder in verschillende stappen uitgelegd.

  1. De rundergehakt, zout, peper, piment, nootmuskaat en slagroom gaat allemaal tegelijk in de keukenmachine. Op de hoogste stand mag dit kort even in keukenmachine totdat er een zeer fijn vleesdeeg ontstaat.
  2. Van dit fijne vleesdeeg moeten nu staven van worden gemaakt. Dit is niet heel gemakkelijk omdat het vleesdeeg erg slap is. Wanneer het gelukt is, gaan de staven direct in de pan met heet water. Bij dit hete water voeg je een beetje Buisman toe. Hierdoor krijgen de staven een bruine kleur. Het hete water zorgt ervoor dat de staven stijf worden.
  3. Na 10 minuten mogen de staven vleesdeeg uit de pan met heet water worden gehaald. Vervolgens moeten ze even opdrogen. De Frikadellen zijn nu klaar voor gebruik!